Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Lingerie μόδας

 
Lingerie μορφές Lingerie είναι ένας όρος για τα μοντέρνα και ενδεχομένως δελεαστικά εσώρουχα. Ο όρος στη γαλλική γλώσσα ισχύει για όλα τα εσώρουχα για καθένα γένος. Στα αγγλικά εφαρμόζεται συγκεκριμένα σε εκείνα τα εσώρουχα με σκοπό να είναι οπτικά ελκυστικό ή ερωτικό. Lingerie που ενσωματώνει συνήθως ένα ή περισσότερα εύκαμπτα, ελαστικά υλικά όπως Lycra, το νάυλον (νάυλον πλεκτό), τον πολυεστέρα, το σατέν, τη δαντέλλα, το μετάξι και το καθαρό ύφασμα που δεν χρησιμοποιούνται χαρακτηριστικά στα λειτουργικότερα, βασικά εσώρουχα βαμβακιού. Η λέξη προέρχεται από τη γαλλική λέξη linge, " washables" - όπως faire LE linge, " κάνετε το laundry" - και τελικά από το lin για το washable λινό, το ύφασμα από το οποίο τα ευρωπαϊκά εσώρουχα έγιναν πριν από τη γενική εισαγωγή του βαμβακιού από την Αίγυπτο και έπειτα από την Ινδία. Η έννοια lingerie ως οπτικά ελκυστικό εσώρουχο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 19$ου αιώνα.
Η κυρία Duff-Gordon Lucile ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη lingerie που ελευθέρωσε τις γυναίκες από τους πιό περιοριστικούς κορσέδες. Μέσω του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, οι γυναίκες φόρεσαν το εσώρουχο για τρεις αρχικούς λόγους: για να αλλάξει την εξωτερική μορφή τους (πρώτα με τους κορσέδες και αργότερα με τα περιζώματα ή τους στηθοδέσμους), για υγιεινούς λόγους, ή για τη σεμνότητα. Πριν από την εφεύρεση του κρινολίνου, women' το εσώρουχο του s ήταν συχνά πολύ μεγάλο και ογκώδες. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου - αιώνας θορίου 19, οι κορσέδες έγιναν μικρότεροι, λιγότερο ογκώδης και constricting, και αντικαταστάθηκαν βαθμιαία από το στηθόδεσμο, που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πρώτα στο 20ό αιώνα από Mary Phelps Jacob. Όταν ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ξέσπησε, οι γυναίκες βρέθηκαν men' ρόλοι εργασίας του s, που δημιουργούν μια απαίτηση για τα πρακτικότερα εσώρουχα.
Ο κατασκευαστής άρχισε να χρησιμοποιεί τον αναπτήρα και περισσότερα αναπνεύσιμα υφάσματα. Καθώς ο 20ός αιώνας προχώρησε, το εσώρουχο έγινε μικρότερη και περισσότερη συναρμολόγηση μορφής. Στη δεκαετία του '60, lingerie κατασκευαστές όπως Frederick' το s Hollywood αρχίζει lingerie. Η lingerie βιομηχανία επεκτάθηκε στο 21$ο αιώνα με τα σχέδια που διπλασιάζονται ως outerwear. Οι Γάλλοι αναφέρονται σε αυτό ως ' dessous-dessus' το ποιο σημαίνει βασικά innerwear ως outerwear. Η lingerie αγορά στο γύρισμα του 21$ου αιώνα οδηγήθηκε από την εμφάνιση των σύγχρονων τεχνολογιών και των υφασμάτων που βοηθούν στο σχεδιασμό των καινοτόμων προϊόντων όπως οι άνευ ραφής στηθόδεσμοι λέιζερ-περικοπών και φορμάρισε τους στηθοδέσμους μπλουζών.
Οι σχεδιαστές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο πλούσιος-κοίταγμα υφάσματα, δαντέλλες, κεντητικές και φωτεινότερα, να τολμήσουν χρώματα. Η παγκόσμια lingerie αγορά το 2003 υπολογίστηκε σε $29 δισεκατομμύρια. Οι στηθόδεσμοι αποτέλεσαν 56 τοις εκατό ενώ οι συνόψεις αντιπροσώπευσαν 29 τοις εκατό της lingerie αγοράς το 2005. Ο παγκόσμιο μεγαλύτερος lingerie κατασκευαστής, Victoria' το μυστικό του s, λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά στη Βόρεια Αμερική. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι αρκετά τεμαχισμένη, με το θρίαμβο διεθνή και την ενδυμασία DB που οδηγεί την αγορά.
Από τα μέσα τηςδεκαετίας του '90, οι γυναίκες είχαν περισσότερη επιλογή στα μεγέθη στηθοδέσμων η εστίαση έχει αλλάξει από την επιλογή των στηθοδέσμων σε ένα μέσο μέγεθος στη φθορά των στηθοδέσμων που εγκαθιστούν πραγματικά τέλεια. Στο UK, για παράδειγμα, τα μέσα τροφοδοτούν μια εκστρατεία συνειδητοποίησης για την ανάγκη για κάθε γυναίκα να έχει μια κατάλληλη συναρμολόγηση στηθοδέσμων πριν από κάθε αγορά.
Babydoll, ένα κοντό νυχτικό, ή ρόμπα που προορίζεται ως nightwear για τις γυναίκες. Βασκικά, ένας σφιχτός, μορφή-κατάλληλος bodice ή το παλτό Bedjacket, που φοριέται πέρα από ένα νυχτικό ή μια ρόμπα για τη ζεστασιά και τη σεμνότητα. Bikini Γενικός κοιμώμενος Bloomers, σώβρακα με τα κοντά πόδια. Bodystocking, ένα unitard. Κομπινεζόν, ένα leotard-όπως εσώρουχο, συνήθως εφαρμοστός ή formfitting.
Bodice, καλύπτει το σώμα από το λαιμό στη μέση. Σορτς αγοριών, ένα ύφος των κιλοτών, που διορίζεται έτσι για την ομοιότητά τους στα αρσενικά σορτς. Στηθόδεσμος Bustier Καμιζόλα, αμάνικος και καλύπτοντας το κορυφαίο μέρος του σώματος Camiknickers, καμιζόλα και knickers που ενώνονται ως ένα ένδυμα Σορτς Cami Αναιδής, εκθέτει το κατώτατο μέρος των γλουτών Chemise Κορσές από το κόκκαλο, bodice που φοριέται για να φορμαρίσει και να διαμορφώσει το κορμό.
Corselet, ή εύθυμη χήρα, συνδυασμένοι στηθόδεσμος και περίζωμα Κορσάζ από το ελαστικό, που καλύπτει το σώμα από το λαιμό στη μέση, παρόμοια με έναν κορσέ. Συρτάρια, ένα εσώρουχο-όπως ένδυμα που φοριέται κατά τη διάρκεια του 19$ου αιώνα για τη σεμνότητα και τη ζεστασιά. Μερικά συρτάρια ήταν διάσπαση-πόδι, δεδομένου ότι η ραφή δικράνων αφήθηκε ανοικτό. Γαλλικό κορίτσι, μια μορφή του ladies' fantasywear Η γ-σειρά, ή το λουρί, ένα στενό κομμάτι του υφάσματος περνά μεταξύ των γλουτών, και είναι συνδεμένες με μια ζώνη γύρω από τα ισχία, που φοριούνται ως bikini κατώτατο σημείο ή ως εσώρουχο και από τους άνδρες και από τις γυναίκες. Garter/Garter ζώνη/Suspender ζώνη (βρετανικά), χρησιμοποιημένος για να κρατήσει τις γυναικείες κάλτσες επάνω Το περίζωμα, μοιάζει με ένα σφιχτό ζευγάρι των αθλητικών σορτς Κιλότες γιαγιάδων Κατάστημα πλεκτών ειδών Νυκτικό του Τζέρσεϋ, μια μακριά, χαλαρή μπλούζα φιαγμένη από βαμβάκι, πολυεστέρας, νάυλον, ή διαφανές σιφόν που μπορούν να φορεθούν όπως ένα babydoll.
Knickers Leotard Ρόμπα Το νυχτικό, ή nightie, ένα αόριστα κρεμώντας στοιχείο nightwear, μπορεί να ποικίλει από το ισχίο-μήκος (babydoll) στο πάτωμα-μήκος (peignoir). Νυκτικό Κιλότες Peignoir Μεσοφόρι Pettipants Τήβεννος Ολίσθηση (πλήρης ολίσθηση και μισή ολίσθηση/μεσοφόρια) Spanky-εσώρουχα, ή Spankies, χρώμα-συντονισμένα σώβρακα που φοριούνται από τις μαζορέτες. Γυναικείες κάλτσες Stringbody Tanga Εσώρουχα βρυσών Teddy Εσώρουχο Το Unitard, ένα κομμάτι, ξεφλουδίζει το σφιχτό ένδυμα

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: